קשת השיניים נעשתה קצת צרה יותר

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

21/02/2021 | 14:36 | מאת: ליה

שלום עברתי לפני כחמש שנים יישור שיניים מוצלח ושמתי אחריו קיבועים קבועים והאורתודנטית נתנה לי פלטות ללילה. בשנתיים האחרונות קצת הזנחתי ולא שמתי את הפלטות כמו שצריך, וגם היו תקופות ארוכות שלא שמתי כלל את הפלטות בלילה כי חשבתי שהקיבוע המודבק שומר שהשיניים לא יזוזו ובאמת השיניים לא זזו, אבל הלסת העליונה נעשתה מעט צרה יותר ממה שהיא הייתה בסוף הטיפול. האם זה בגלל שלא שמתי את הפלטות? למה זה קורה אם יש את הקיבוע המודבק?

שלום ליה ההצרות של הקשת נגרמת על רקע לחץ השרירים של הלחיים. זהו תהליך טבעי שקורה עם השנים. הקיבוע שומר את השיניים הקדמיות בלבד. לכן קבלת גם פלטה ללילה, כדי למנוע את ההצרות הטבעית שמתרחשת לאט עם הזמן. יש באפשרותך לנסות לשים את הפלטה הקיימת. במידה והיא לא מתאימה תפני לרופא שטיפל בך לשאול מה ניתן לדעתו לעשות. קיימת אפשרות לשפר . בברכה ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים