לסת תחתונה - יישור/קידום

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

27/01/2021 | 20:39 | מאת: אורי

היי, בן 16. לסת תחתונה מעט(בדגש על מעט) אחורית, יש אפשרות לקדם ללא ניתוח? דבר נוסף, הלסת התחתונה גדלה קצת עקום, נוטה ימינה כך שהסנטר בקו כזה(\) איך ניתן ליישר אותה?

שלום אורי במידה וסיימת את הגדילה הטבעית אין אפשרות להזיז את הלסת. קיימת אפשרות להזיז את השיניים בתוך העצם , ובאופן כזה להקטין את הפער בין הלסתות במידה והוא קטן . תיקון סטייה של הסנטר דורש ניתוח בגיל שאין כבר גדילה. האם כבר נבדקת וקבלת יעוץ על אפשרויות טיפול? תיגש לאורתודונט מומחה לקבל הסבר על האפשרויות הקיימות. בברכה ד"ר צור

01/02/2021 | 13:21 | מאת: אורי

שלום דוקטור ותודה על המענה. לא ביצעתי בדיקת גדילה ואיני יודע אם היא הסתיימה. במהלך החודשים האחרונים המשכתי לגבוה קצת, אז אני מאמין שישנה עוד קצת גדילה. הארותודנטית שלי המליצה לי להשתמש ברסן כדי לצמצם עד כמה שהגדילה תאפשר את הפער, בהמשך אעבור לגומיות בין לסתיות. לגבי הסטייה - היא לא אמרה לי דבר. אתה ממליץ לפנות למרכז פה ולסת בבית חולים ולבדוק את הנושא לעומק?

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים