האם נהוג לשים קיבוע בלסת עליונה לאחר טיפול יישור שיניים או רק בלסת תח

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

15/01/2021 | 22:29 | מאת: י.ס

רציתי לדעת האם נהוג לשים קיבוע בלסת עליונה או רק פלטת לילה ,היות והשיניים של לסת תחתונה נסגרים מאחורי השיניים של לסת עליונה , כך שעלול להיווצר מצב של חיכוך בין חוט הברזל מאחורי השיניים העליונות לתחתונות .

שלום י.ס. בשיקול ההחלטה של האורתודונט איזה שמירת מצב לעשות בלסת העליונה הוא מתייחס למספר פרטים. 1. עומק המנשך והאם יש מקום למקם קיבוע. 2. האם החותכות היו "עקומות" או שהיו רווחים. 3. מצב השיניים מבחינת סתימות ישנות ,נטייה למוקדי עששת ,מצב ניידות השיניים, מצב החניכיים ,שיתוף פעולה צפוי עם המטופל ועוד. כמו שהבנת אין אפשרות להגיד האם אתה נדרש לקיבוע או לא אלא על סמך הנתונים שציינתי. לכן תשאל את האורתודונט שטיפל בך מה נכון למקרה שלך, ומה הסיכוי לשינוי והאם יש הכרח בקיבוע. באופן כללי להערכתי אם אין צורך בקיבוע, לפלטה בלבד יש הרבה יתרונות. יותר הגייני, פחות תקלות של שבירת הקיבוע. אבל אם בכל זאת נדרש קיבוע על רקע הבעיה הראשונית , אז תבצע זאת. בברכה ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים