פלטה לאחר גשר יכול להוות כסד לילה?

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

31/12/2020 | 10:18 | מאת: סליע

היי, יש לי פלטה שאני לא ככ מקפידה עליה כי אני גם עם קיבוע. לאחרונה החלו לי כאבים עזים בלסת היות ואני מהדקת שיניים בלילות ורופא פה ולסת אמר לי לשים סד לילה. האם פלטה יכולה להוות כסד לילה? אני רוצה לשוב לשים פלטה בלילות. מה אוכל לעשות אם אני צריכה את שניהם?

שלום פלטה רגיל -בסיס מפלסטיק עם ווי מתכת שמחזיקים אותה על השיניים -אינה מהווה סד לילה. סד לילה צריך לגרום לסגירה של השיניים באופן כזה שכל השיניים נוגעות בו זמנית בפלטה, כך שאין מגע של שן בשן אלא מגע של השיניים בלסת אחת בפלטה המורכבת בלסת האחרת. סד הלילה יכול להוות גם שומר מצב בלסת שעליה מותקן. בברכה ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים