קיבוע שהודבק על החיך

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

30/12/2020 | 18:54 | מאת: אלעד שבירו

שלום, קודם כל תודה רבה על עזרתכם. הורידו לי את הגשר לפני כארבע שנים. ומאז אני עם קיבוע בלסת העליונה בלבד. לאחר 4 שנים הקיבוע נפל לי וחזרתי לפני כחודש לאורטודנט שלי שהדביק לי מחדש את אך מרגיש שזה הודבק ממש על החיך! אני לא מרגיש את הקיבוע על השן. האם זה בסדר? כששאלתי את האורטודנט הוא טען שזה בסדר היות וזה מפריע לשיניים התחתונות, אך הייתי עם קיבוע על אמצע השיניים כארבע שנים. בחודש הזה אני גם מרגיש רוק מוגבר בפי. 1. האם זה קשור? 2. האם זה בסדר שזה מודבק בקצה הכי עליון של השיניים, במגע עם החיך, או שמא זוהי אולי טעותו של האורטודנט? מצ״ב תמונה. תודה!

שלום אלעד. הקיבוע אינו יכול להדבק לחייך. הוא מודבק על השיניים אבל כנראה קרוב לחיך. יתכן והאורתודונט הגיע למסכנה שאתה נושך על הקיבוע ולכן הרחיק אותו מעט יותר גבוהה לכיוון החייך. שאלת מיקום הקיבוע תלויה גם באופן סגירת השיניים באזור הקדמי. ללא בדיקה קלינית לא ניתן לתת לך המלצה נוספת . בברכה ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים