האם זה אפשרי לשים שרשרת גם בשיניים הטוחנות האחרונות ביותר

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

29/12/2020 | 14:44 | מאת: ליהי

אני סטודנטית לרפואת שיניים ורציתי לשאול אותך, דר צור שאלה שסקרנה אותי😅 נניח שיש למישהו שעובר יישור שיניים צינוריות גם בשיניים השביעיות (כי בדכ הטיפול לא כולל את הטוחנת האחרונה), אז מבחינה טכנית כשמגיעים לשלב של סגירת רווחים האם ניתן לחבר שרשרת גם על השביעיות? כי נראה לי שהמרחק של הקוביות בין טוחנת לטוחנת הוא גדול יותר משיניים חותכות אז מה עושים במקרה כזה? האם מדלגים על גומייה אחת מהשרשרת ושמים את הבאה כדי להגיע לטוחנת האחרונה? מקווה שהבנת אותי ותודה!!!

שלום ליהי אם רוצים להשתמש גם בשבעיות לצורך עיגון אז מחברים גם אותם לשרשרת. אם המטרה של השבעיות היא לשמור על רוחב קשת נכונה בטוחנות או למנוע הטיה מזיאלית של הששיות , אז לא חובה לחבר בשרשרת את השבעיות. אפשר אכן להשאיר לולאה אחת פנויה אם המרחק גדול בין הטוחנות. תלוי בשרשרת הספציפית שמשתמשים. ישנם שרשראות עם מרווחים שונים כדי להקטין מתח או להגדיל מתח. נחמד ששאלת. בברכה ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים