שיניים אחוריות לא נפגשות

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

16/10/2020 | 01:15 | מאת: דביר

יש לי בעיה שהשיניים הטוחנות האחוריות העליונות לא נפגשות עם התחתונות. הבעיה היא בשני הצדדים, אבל בצד אחד יותר מהשני כך שאת רוב הלעיסה אני עושה בצד אחד של הפה (דבר שאני מניח שיוצר בעיות בפני עצמו). אוכל שדורש לעיסה משמעותית (סטייק למשל) זו בעיה מבחינתי. כשהייתי אצל אורתודנט בגיל 18 הוא אמר שהפתרון היחידי זה רסן חיצוני ולא עשיתי את זה. כיום אני בן 30, ורציתי לדעת איזה אפשרויות קיימות כיום כדי לטפל בבעיה.

שלום דביר ניתן לטפל בבעיה שאתה מציג. במידה והרקע לבעיה הוא דחיפת לשון אז יש צורך בשילוב של קלינאית תקשורת. יש פיתרון באמצעות מיכשור קבוע-"קוביות" או באמצעות קשתיות שקופות. צריך בדיקה אצל אורתודונט מומחה כדי לתת תשובה מה הטכניקה המומלצת, וכמובן תלוי מה גורם לסגר הפתוח. בברכה ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים