אובדן פלטה עליונה חודש לפני סיום

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

07/10/2020 | 09:31 | מאת: רוני

היי, עוד חודש ימלאו לי 18. היה לי גשר שלוש שנים, והורדתי אותו באוגוסט שעבר (לפני שנה וקצת). מאז שהורדתי הקפדתי לשים כל לילה (כמעט) פלטה עליונה ופלטה תחתונה, לפי דברי האורתודנט: את התחתונה לחצי שנה ואת העליונה עד גיל 18. אחרי חצי שנה הפסקתי לשים את התחתונה והמשכתי לשים את העליונה. אני חוגגת 18, כאמור, עוד חודש, ובשבוע שעבר איבדתי את הפלטה העליונה. זה יזיק לי איכשהו או שזה זניח? בנוסף, לא נהוג לקיים פגישת סיום עם האורתודנט בתום תקופת הפלטות? מכיוון ששלי פרש מתפקידו, אבל אולי עלי ללכת לביקורת כלשהי? דבר אחרון - אני כל הזמן בחשש שהשיניים שלי לא ישארו כה ישרות, וכבר עכשיו אני מבחינה (או מדמיינת?) אי דיוקים קלים. האם יש לך עצה? והאם סביר שאצטרך בעתיד טיפול נוסף ליישור שיניים? תודה רבה לך.

שלום רוני אפשר להמשיך עם הפלטה לשמירת מצב ואפילו רצוי עוד הרבה שנים בלילה. תמיד יש חשש שהשיניים יכולות לזוז מעט. במיוחד אם שיני הבינה בוקעות או קרובות לבקיעה. לעיתים הן יכולות לצופף את השיניים. זה לא ודאי שיקרה אבל יכול לקרות. על פי התאור שלח הייתי נגש לאורתודונט ושוקל להכין פלטה חדשה. בברכה ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים