סיום טיפול יישור שיניים

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

30/09/2020 | 01:41 | מאת: סיום טיפול אורטודנט לילד בן 14

שלום רב, אחי סיים יישור שיניים בגיל 14 וקיבל פלטה שמירה רק בלסת עליונה למרות שבלסת התחתונה היו לו הרבה רווחים אבל כמובן שמו לו קיבוע. לשאלותיי: 1) האם כדאי לבקש פלטה גם בלסת התחתונה ? 2) הילד רק בן 14 והלסטות ממשיכות לגדול אז איך יכול להיות שהפלטה תתאים בגיל 18? 3) האם הלסתות גודלות בהתאמה לאחר יישור שיניים ? 4) האם הלסת יכולה להתרחב או לגדול וכתוצאה מכך הקיבוע לא יתאים ויהיה צורך להחליפו ? אודה מאוד להתייחסותך. תודה, מרים

שלום מרים היקף השיניים אינו גדל יותר בגיל הזה. האזור שגדל הוא אזור שיני הבינה. לכן הקיבוע אינו מפריע לגדילה הטבעית שנמשכת. במידה והיו רווחים תוספת של פלטה יכולה להיות טובה. בברכה ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים