יישור לסת תחתונה והשפעה על עליונה

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

12/09/2020 | 17:38 | מאת: ליבי

במידה ואצטרך ליישר לסת תחתונה השיניים התעקמו 15 שנים אחרי יישור שיניים האם לישור תהיה השפעה בתזוזה על הלסת העליונה - שם השיניים ישרות? והאם בדכ לא צריך לעשות התאמה לשתי הלסתות גם אם לסת עליונה ישרה?

שלום דבי התשובה תלויה בסגר של השיניים. הכוונה האם ניתן ליישר את השיניים התחתונות בסגר הקיים מבלי שיש צורך להזיז גם את העליונות באופן כלשהו. האם למשל אין מנשך עמוק שמפריע או האם יש צפיפות תחתונה שדורשת הרחבה ומקום והאם השיניים העליונות לא מפריעום להרחבה. במידה והסגר אינו מפריע לתנועת השיניים התחתונות להתיישר באופן אידיאלי הרי ניתן לעשות זאת. בברכה ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים