סגנונות של יישור שיניים

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

11/09/2020 | 21:36 | מאת: אביטל

שלום, כילדה בשנות השמונים אני זוכרת ששמתי לב שלחלק מחברותיי ישרו את השיניים בצורה שהשיניים ניצבות ב90 מעלות ממש ולחלק מהן, ואני ביניהן, ישרו את השיניים במן שיפוע קל כלפי חוץ. לפני כמה שנים אמרו לי שזה תלוי במקום לימודי הרופא ואם הסגנון הוא אמריקאי או אירופאי. (אמריקאים מיישרים עם שיפוע קל.) אני לא יודעת אם זה נכון. בכל אופן, אני מחפשת אורטודנט לבניי וחשוב לי שיישר להם ב90 מעלות ובלי שיפוע בכלל. איך אפשר לדעת מהו הסגנון של הרופא? ולמה זה ככה? אשמח להבין. תודה, אביטל

שלום אביטל הנתונים האובייקטיבי הספרותיים מתארים מצב אידיאלי שבו השיניים הקדמיות העליונות בשיפוע קל. לעיתים ניתן דווקא לראות בדרת טיפול "אמריקאית" שהם נוטים להרחיב יותר את קשת השיניים. אבל צריך להבין שקשת השיניים צריכה להתאים למבנה הפנים. לא יהי אסתטי ליצור חיוך מאוד רחב למי שיש לו מבנה פנים צר , והפוך. ניתן לשלוט בזוית השיניים, תוצאה שאת מבקשת. פשוט תגידי את הבקשה לרופא המטפל והוא יסביר לך מה נדרש לעשות כדי לקבל זאת. זו לא רק גישה טיפולית, אלא מה המטרה שמציבים להגיע אליה בסוף הטיפול. בברכה ד"ר צור

21/09/2020 | 01:20 | מאת: אביטל

תודה רבה

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים