(Maxillary Skeletal Expander (MSE

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

26/05/2020 | 20:36 | מאת: לינא

ד"ר שלום, האם ידוע לך על התקן שנקרא MSE אשר מוברג באופן זמני לחך, להרחבה סקלטלית של הלסת העליונה ומיועד לכל גיל? הומצא על ידי ד"ר וון מון. אני בת 29 עם עצמות לחיים שטוחות. בתור מתבגרת עברתי יישור שיניים וכעת שנים אחרי, חלה תזוזה קלה בשיניים. אני מעוניינת בהרחבת חך במחשבה שהדבר יתקן את מבנה הפנים הבעייתי שלי. האם בארץ עושים הרחבה של לסת עליונה באמצעות מכשירים אחרים, ללא התערבות כירורגית פולשנית מדי? קראתי מקורות שאומרים שניתן לפתוח עדיין תפרים בלסת גם לאחר התבגרות מלאה. הרבה תודה!

שלום לינא עושים בארץ הרחבה באמצעות שילוב של שתלים אורתודונטים בחיך המחוברים לבורג הרחבה. תלוי בחומרת ההצרות כדי להחליט האם לשלב בהרחבה גם כירורגיה קטנה של שיחרור הסוטורות(תפרים). הטכניקה יעילה מאוד . אני לא יכול להגיד לך שההרחבה תשנה את עצמות הלחיים. זו לא המטרה. יהיה אומנם שיפור גדול ברוחב הקשת אבל לא ברמה של עצמות הלחיים. בברכה ד"ר צור

19/06/2020 | 15:56 | מאת: יוני

היי, האם ההרחבות שעושים בארץ הם לפי השיטה והמכשיר הספציפי שנקרא MSE? אם כן, איפה אפשר לבצע זאת? באינטרנט אני מוצא רק טיפול שנראה PALATAL RAPID EXPANTION שמקובע לשיניים ומזיז אותם ולא את הלסת עצמה. תודה.

19/07/2023 | 20:54 | מאת: אביב

יוני האם מצאת איפה עושים את הmse בארץ? לא יודע אם זה ישלח לך ישרות הודעה, במקרה ומצאת איפה ניתן לעשות את הטיפול בארץ אשמח לשמוע

22/03/2024 | 11:08 | מאת: berry

אני גם מחפש מישהו שעובד עם MSE או MARPE. ה"עכביש" / Rapid Palatal Expander נשמע כמו אופציה נוראית. אם מישהו מכיר אני אשמח לדעת. [email protected] תודה מראש.

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים