פלטה נשלפת

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

20/07/2014 | 21:36 | מאת: מטופלת

שלום רב, לפני כשבוע הורדתי את הסמכים וקיבלתי קיבוע קבוע וקיבוע נשלף (פלטה שקופה ללא ברזלים). מיד בלילה הראשון כשהרכבתי את הפלטה של הלסת התחתונה הרגשתי שבצד אחד של הפה היא לא יושבת כמו שצריך, רפויה מדי. בנוסף לכך הרגשתי חוסר נוחות באותו צד - כאשר אני סוגרת את הפה עם הפלטה רק אותו צד של השיניים נסגר עם הלסת העליונה, כלומר רק אותו צד נוגע בשיניים של הלסת העליונה כאשר אני סוגרת את הפה והצד השני אינו נוגע ונשאר מרווח קטן בינו לבין הלסת העליונה. מלבד זאת לאחר הרכבה של הפלטה אני מרגישה כאב בשיניים רק באותו צד שהפלטה רפויה שנמשך לפחות שעה. עקב כך הלכתי לאורתודונט וסיפרתי לו על הבעיה. הוא הבחין בכך שהיא רפויה וניסה לתקן זאת (אני לא בדיוק יודעת איך). לאחר כדקה הוא נתן לי למדוד שוב את הפלטה. אומנם הפלטה כרגע פחות רפויה מבהתחלה, אך עדיין היא מעט רפויה ואני ממשיכה לחוש כאבים בצד אחד של הלסת התחתונה לאחר הרכבת הפלטה. האורתודונט אמר שהכי חשוב שהפלטה תשב טוב על השיניים הקדמיות ושזה לא יפגע לי ביישור השיניים אם בצד אחד של הלסת הפלטה היא יושבת פחות טוב. שאלותיי הן: 1. האם דבריו של האורתודונט נכונים? כלומר אם הפלטה לא יושבת טוב בצד אחד של השיניים הדבר לא יפגע בשימור התוצאה לטווח הארוך? 2. מדוע ישנו כאב רק בצד שהפלטה רפויה בו? זה לא מעיד על תזוזת שיניים? 3. האם לבקש מרופא השיניים פלטה חדשה? האם זה יהיה ללא עלות נוספת?

27/07/2014 | 15:36 | מאת: ד"ר שרי שטיימן

מטופלת שלום תחזרי שוב לאורתודנט שיבדוק את הפלטה.גם את עניין העלות צריך לבדוק אתו

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים