קיבוע שיניים תחתונות

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

16/05/2020 | 19:02 | מאת: יסמין

שלום , לפני כארבעה חודשים סיימתי יישור שיניים ו שמתי קיבוע של חוט מתכת בשיניים תחתנות . לפני שבוע הייתי אצל הרופא אשר מסר שחלק מהקיבוע לא נראה לו ( הניב והשן שליד ) הוציא את הקיבוע שנמצא בשן הניב ובשן שילדו בלבד, תיקן או ש שם מתכת חדשה בניב ובשן שליד בלבד . שתי שאלות : האם אפשר להחליף רק חלק מהקיבוע ? נראה לי פעולה לא הגיונית כי כל החוט מחזיק את ששת השיניים, והוא כאילו קטע את החוט וחיבר מחדש , האם ככה מתקנים קיבוע ? . שאלה שנייה : הוא שם לי המון דבר בשתי השיניים שבהם תיקן את הקיבוע ויש צבע חום על הדבק , האם זה תקין ?

שלום יסמין בתיקון כזה בדרת כלל יש חפיפה של שני חוטים באחת השיניים כך שנוצרצ בסופו של דבר המשכיות של אפקט הקיבוע. במידה ואכן כך זה נעשה אז הדבק מעט עבה יותר. תצלמי לעצמך את הקיבוע עם מצלמה ותוכלי לבדוק אם מה שאמרתי נעשה . בברכה ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים