כמה זמן אחרי הרטנציה השיניים עמידות?

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

03/05/2020 | 23:57 | מאת: צופית

אחרי ששמים גשר צריך לשם קיבועים ופלטות כדי שהשיניים לא יזוזו חזרה... השאלה עד מתי? קראתי במאמר כלשהו שצריך לשים את הפלטה למשך שנים רבות, עד שהעצם והסיבים יתרגלו לשיניים הישרות. לפיכך, אם נגיד שמתי גשר לפני עשרים שנה והקפדתי על כל הכללים יחד עם הפלטה והקיבועים, אני יכולה להיות בטוחה שאם אני יוציא את הקיבועים השיניים לא יזוזו? הרי עבר המון המון זמן... אפשר קצת סדר בבלאגן?

שלום צופית השיניים זזות כל החיים בלי קשר לתהליך של טיפול אורתודונטי. עם השנים השרירים והרכמות נהיים יותר קשיחים וגורמים לכיווץ הקשת ולצפיפות. אם את לא רוצה לקחת סיכון אז רצוי להמשיך עם הקיבועים או להקפיד על פלטה ללילה לתמיד. בברכה ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים