פלטה ותזוזת שיניים לאחר קיבוע

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

12/04/2020 | 08:17 | מאת: אלי

שלום, עברתי ישור שיניים אצל אורתודנט פרטי, הטיפול לקח כ-7 שנים במצטבר, לפני כשנה סיימתי את הטיפול כביכול. וזאת למרות שנשארו רווחים בין השיניים בעיקר בחלקים הצדדיים אחוריים שהרופא מילא ע"י חומר לבן להשלמה (כמו דבק) וזאת בטענה כי לא ניתן לסגור את הרווחים הללו. הורידו לי את הגשר הרכיבו קיבוע ונתנו לי פלטת פלסטיק שקופה שלפי דבריו של האורותודנט עלי להרכיב אותה כל לילה למשך שארית חיי. *הייתי רוצה לדעת האם הדבר הגיוני ולגיטימי? בנוסף בשבוע האחרון הפלטה נסדקה ונחלשה לכן לא השתמשתי בה מספר ימים, כשהתעוררתי הבוקר אחת השיניים זזה מעט מעל לשן אחרת ונפתח רווח. *האם ניתן לסדר דבר שכזה מבלי להרכיב שוב ריבועים על השיניים? *והאם זה הגיוני שהשיניים זזות בצורה כזו למרות שיש קיבוע?

שלום אלי קורה לעיתים שהשיניים זזות למרות הקיבוע. בדרך כלל כשיש באופן טבעי נטיה להרבה רווחים. לכן הרופא המליץ על פלטה בלילה לתמיד,בנוסף לקיבוע. אפשר לתקן תזוזות קלות גם בלי סמכים חדשים. אפשר באמצעות פלטה שקופה או פלטה עם פס מתכת ללילה. בברכה ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים