בקיעת שן לילדה בת 6 שעוד לא נפלו שיניים חלביות

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

14/03/2020 | 22:57 | מאת: .

שלום רב, לביתי בת ה6 עדיין לא נפלו שיני חלב, ושמתי לב שמתחילה לבקוע לה שן מאחורי השיניים הקדמיות בלסת התחתונה. האם הדבר נורמלי ויכול להסתדר או דורש בדיקה או טיפול כלשהו? תודה רבה

שלום בקיעה של שן קבועה קצת פנימה לשן החלב תקינה. במידה והשן החלבית ניידת אפשר להמתין ששן החלב תנשור. אם אין ניידות של שן החלב אז כדאי לגשת לרופא שיניים שישקול אם לעקור את שן החלב. בברכה ד"ר צור

19/03/2020 | 23:09 | מאת: .

תודה על תשובתך. האם לאחר נשירת שן החלב השן הקבועה תתפוס את מקומה? או שמא תישאר בחלק האחורי של החיך היכן שבוקעת כרגע? ( אני רואה קצת מרווח בין שן החלב שזזה ממש מעט לשן שבוקעת אחריה) תודה רבה. תודה

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים