טווין בלוק, טיפול אורתודנטי

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

20/02/2020 | 17:40 | מאת: ענת

הבן שלי בן ה-13.9 החל בטיפול אורתודנטי. אתמול הושחל לו חוט בגשר ובמקביל הוא קיבל את הטווין בלוק. כאשר הרכיב את הטווין בלוק בבית זיזי הפלטה נכנסו מתחת לחוט מה שהקשה מאד על הורדתה לאחר מכן. האם הזיזים אמורים להכנס מתחת לחוט או שעלינו לחזור לאורתודנט לבדיקה נוספת? יש לנו ביקורת בעוד שלושה שבועות, אך הוא אמור בינתיים להתרגל לטווין בלוק.

שלום ענת על פי התאור שלח הזיזים אכן נכנסים מתחת לחוט. הווים אינם יכולים לשמש כווים אם הם מתנגשים בחוט ומגיעים מעליו. הקושי בהוצאה נובע מהחוזק של ההוים והצורך להוציא את הפלטה בכיוון ישר כלפי מטה ולא בזוית שתיצור התנגשות בין הוו לחוט האורתודונטי. אני משער שהילד כבר למד כיצד להוציא ולהכניס באופן נח. בברכה ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים