סטיית קו אמצע - לסת תחתונה

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

20/02/2020 | 11:44 | מאת: נתי

כרגע אני בטיפול ליישור שיניים במהלך הטיפול האורטודנט החליט לצמצם רווח גדול בין השיניים הטוחנות במקום לעשות השתלה של שן עקב צימצום הרווח נוצר אי סימטריה בין לסת עליונה לתחתונה ז״א העליונה קו האמצע במקום אבל בתחתונה כל השיניים נוטות לצד ימין ברמה שהניב התחתון נמצא מתחת לשן הקדמית בעליונה הרופא אומר שזה מצב תקין וקורה אצל 90% מהמטופלים ואין צורך ליישר את הקו מה עושים במצב כזה ?

שלום נתי לקו האמצע התחתון אין חשיבות רפואית ובדרך כלל גם לא אסתטית. מה שחשוב הוא שהסגר יהיה תקין. סגירת הרווח בלסת התחתונה משכה את השיניים בכיוון הרווח שנסגר. יש לוודא שהמגע של הניב התחתון עם השן העליונה תקין. בברכה ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים