הגבהות כחולות בשיניים טוחנות

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

01/01/2020 | 16:44 | מאת: יעל

שלום. אני בטיפול אורתודנטי כשנתיים בגלל מנשך עמוק ורווחים בשיניים העליונות. מתי שהרופא הדביק לי את הגשר למטה הוא שם לי הגבהות כחולות בטוחנות עליונות. עברו שנתיים והמנשך תוקן לסגר שנראה די אידיאלי, וביקשתי מהאורתודנט להוריד לי את ההגבהות הכחולות, כי הרגשתי שאין בהם צורך אך הוא התעקש להוריד לי אותן ביום של ההורדה של הגשר עצמו. הסברתי לו שבגלל שההגבהה יוצרת קצת גובה, אז הסגר אולי נראה תקין יחד איתה, אבל אולי כאשר הוא יוריד לי את ההגבהה - המנשך עדיין יראה מעט עמוק ועדיף לראות אך המצב בלי ההגבהה. כמו כן השיניים כבר לא מתנגשות לי בקוביות למטה. האם הרופא צודק ועדיף להוריד את ההגבהה בסיום הטיפול כולו?

שלום יעל בדר כלל מורידים לקראת סיום הטיפול או שמורידים את הגובה בהדרגה בפגישה או שתיים לקראת הסוף. לאחר ההורדה השיניים בדרך כלל בוקעות למגע מושלם. בברכה ד''ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים