קוטר חוט בטיפול אורתודנטי

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

23/12/2019 | 07:59 | מאת: מתעניינת

היי אני שמה לב שבכל ביקור אצל האורתודנט הוא מגדיל לי את הקוטר של החוט (שעליו שמים את הגומיות) ולאחרונה התחיל לשים חוט לא עגול אלא מרובע כזה. רציתי לדעת מה הקשר בין ההגדלה של החוט לכך שהשיניים מתיישרות. תודה :)

שלום הקוטר העולה של החוט יוצר מגע הדוק יותר בין החוט לסמך. בתוך הסמך יש חריץ עם תכונות מכניות של מלבן.החוט המרובע גורם לשן לקבל את השיפוע הרצוי. כמו כן נוצר קן כמו של פסי רכבת שהשיניים יכולות לזוז לאורכו. החוט מספיק קשיח כך שהשיניים יזוזו ימינה או שמאלה או אחורה מבלי שהחוט מתקפל. בברכה ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים