שאלה לגבי פלטות שקופות

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

25/11/2019 | 15:20 | מאת: רותם

שלום, רציתי לדעת מדוע בד"כ כאשר מטופל מסיים את הטיפול האורטודנטי ומקבל פלטות שקופות ללילה ואז כשלעיתים קורה שאחרי תקופה הפלטה נשברת לו, מדוע לוקחים לו מידות מחדש לפלטה ולא שומרים את המידות המקוריות שהן בעצם כאשר השיניים היו במצב הכי מושלם? כי כמו שאתה יודע, בלא מעט מקרים הפלטה כאשר היא נשברת זה קורה לפעמים אחרי שאותו אדם לא שם את הפלטה מספר ימים ואז תוסיף לזה עוד המתנה לתור לרופא למידות כך שבלא מעט מקרים קיימת תזוזה מסויימת של השיניים אז למה רוב האורטודנטים לא שומרים או נותנים לפציינט לשמור את המידות המקוריות?

שלום הגבס בד''כ נשבר או נשחק בזמן הכנת הפלטה ולכן לא ניתן לחזור על הפלטה ללא מידה חדשה. במידה ולא נשבר תוכלי לבקש מהאורתודנט לשמור את המידה. בברכה ד''ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים