תזוזת שיניים לאחר סיום טיפול

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

11/11/2019 | 18:28 | מאת: דניאל

עברתי טיפול ליישור שיניים באמצעות טבעות בגיל 15, לאחר סיומו ועל מנת לשמר את תוצאות הטיפול שם לי הרופא המטפל פס קיבוע בשיניים התחתונות והעליונות. בגיל 27 ניגשתי לרופא המטפל בשנית כיוון שפס הקיבוע בשיניים העליונות נפל והוא הוציא לי את הדבק ושחרר אותי לדרכי ללא הנחיות מיוחדות. כיום, בחלוף 3 שנים, הבחנתי כי השיניים הקדמיות זזו מעט וכי הם אינם ישרות כפי שהיו קודם לכן. פניתי לרופא בשנית והוא ציין בפניי שאם ברצוני לשמר את המצב הקיים (כדי ליישר שוב את השיניים, צריך לעבור טיפול מחדש) עליי לשים סד לילה. האם זאת לא הייתה אחריותו של האורתודנט להרתיע בפניים 3 שנים קודם לכן שעליי לרכוש סד לילה כדי שהשיניים לא יזוזו ממקומם? שהרי זה היה יכול לחסוך את הצורך בטיפול מחדש

שלום דניאל לשיניים יש נטיה קלה לזוז כל החיים אבל לא ניתן לצפות מתי זה יקרה ובאיזו עוצמה. כנראה שהאורתודונט הניח שלאחר כל כך הרבה שנים השיניים יציבות והסיכוי לתזוזה קטן. כמו כן יתכן והשינוי הקיים כרגע שונה מהבעיה שהיתה בעבר ונוצרת בעיה חדשה. למרות האמור יתכן גם שנאמר לך משהו לגבי סיכוי התזוזה ואת לא זוכרת. תיקון של תזוזה קלה לוקח בד"כ זמן קצר. ישנם טכניקות אסתטיות לתיקונים קלים. בברכה ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים