הרגשת לחץ בלסת באופן לא שווה לאחר ביקורות

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

28/10/2019 | 10:17 | מאת: אליאב

שלום יש לי גשר חמישה חודשים בלסת העליונה, בכל פעם שאני בא לביקורת אצל הרופא (מתיחות של הגשר) אני מרגיש יותר לחץ בצד ימין של הלסת ופחות בצד שמאל. הלחץ שאני מרגיש בשיניים אחרי כל ביקור הוא לא שווה כל כך בכל קשת השיניים. מה זה אומר? עדיין לא דיברתי על זה עם האורתודנט. ואני מרגיש גם שהשן טוחנת בצד ימין שיש עליה את הצינורית של הסוף של הגשר יותר ניידת מאשר הטוחנת השמאלית. תודה

שלום אליאב יכולות להיות מספר סיבות לכך שהלחץ אינו שווה . השן הימנית בתחילת הטיפול היתה בזוית או בהטייה גדולה יותר ,כך שבזמן החלפת החוטים והחיזוק השן מרגישה לחץ גדול יותר. כמו כן יתכן והמגעים שנוצרים בין השיניים העליונות והתחתונות בצד ימין בזמן התזוזה הינם חדשים ושונים, שינוי שיוצר יותר רגישות, ואילו בצד שמאל אין שינוי מהותי במגעים. בפגישה הבאה תשאל את האורתודונט שמטפל בך. בברכה ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים