תזוזות שיניים לאחר טיפול

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

23/10/2019 | 15:47 | מאת: יסמין

ידוע לי שלאחר טיפול אורתודנטי צריך לשים קיבועים מודבקים ו/או פלטה נשלפת בשביל לשמר את התוצאה לאורך זמן. נניח ואני לא שמה קיבועים מאחורי השיניים וגם לא פלטה לאחר הטיפול, השיניים עלולות לזוז בחזרה למצב המקורי? והאם התזוזה של השיניים לאחר טיפול בלי רטנציה לוקחת זמן ממושך או מעט זמן? יש מקרים בהם השיניים לא זזות גם אם לא שמים קיבוע?

שלום יסמין ללא שמירת מצב השיניים יזוזו באופן כלשהו. השיניים לא יחזרו למצב המקורי אבל שינוי כלשהו יהיה. ככל שהשן או שיניים היו מסובבות יותר כמות השינוי תהיה יותר גדולה. במידה והיתה רק בליטה שח השיניים, והבליטה תוקנה, השינוי יהיה קטן. באופן כללי הייתי ממליץ לך לבצע שמירת מצב כלשהי. בברכה ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים