אני ביישור שיניים כמעט חמש שנים

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

11/10/2019 | 19:30 | מאת: ליאור

שלום אני בת 19 ואני בתהליך של יישור שיניים עם גשר רגיל כמעט חמש שנים. היה לי רווחים בלסת התחתונה, מנשך מעט עמוק וסטיית קו אמצע קלה. כיום, לאחר כמעט חמש שנים, השיניים בלסת התחתונה נסגרו ונהיו ישרות והמנשך מעט נפתח לצורה תקינה, אך עדיין הסטיית קו אמצע לא נפתרה לגמרי. כאילו שן 22 נמצאת קצת יותר אחורה בקשת השיניים ביחס לשן 12, וזה קצת משפיע לי על החיוך, למרות שהשיניים עצמן ישרות בלסת העליונה. אני מאוד מתלבטת אם לסיים את הטיפול, כי האורתודנט אמר לי שהשיניים ישרות ואפשר לסיים את הטיפול, אבל אני רוצה להגיע לתוצאה של 100%. הטיפול לקח לי המון זמן ואני מרגישה שחוקה. האם כדאי לי להמשיך או להפסיק טיפול? המון תודה.

שלום ליאור קשה לתת תשובה מבלי שרואים באופן אובייקטיבי את מה שאת מרגישה. סטיה קטנה מאוד של קו האמצע לא מהווה בעיה שבגללה צריך להרחיב עוד ועוד בטיפול. פער של שיניים 12 22 מהווה לדעתי בעיה מהותית יותר. מאחר ותיקון זה יכול אולי להתבצע בתנועה קטנה נוספת תתיעצי עם האורתודונט המטפל מה דעתו. בברכה ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים