צירוף השן הטוחנת האחורית בטיפול אורתודנטי

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

01/08/2019 | 11:05 | מאת: ליפז

שלום, בת 19, יש לי overjet עם צפיפות קלה בשיניים התחתונות, התחלתי טיפול אורתודונטי עם גשר לפני חודשיים, תהייתי לעצמי זמן רב מדוע לא מצרפים את השן הטוחנת האחרונה לטיפול, כלומר מדוע לא שמים את הטבעות בשיניים 27 ו17 אלא שמים אותה דווקא בשיניים הטוחנות הלפני אחרונות (26,16), והאם מצרפים אותם בהמשך? ואם לא מצרפים אותם, האם זה יוצר קשת שיניים לא אחידה? כאילו הטוחנות האחרונות ״בחוץ״? תודה.

שלום בד"כ לא מצרפים את השיניים הטוחנות האחרונות בתחילת הטיפול. בהמשך מצרפים אותם לפי הצורך. ברוב המקרים השיניים 17'27 נמצאות בקשת באופן רציף. במידה והן לא בקשת אז רצוי לצרפן בהמשך. יש גם שאלה עיגונית- האם צריך אותן במקרה הספציפי שלך כדי למשוך את השיניים העליונות בברכה ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים