טיפול במנשך עמוק deep bite

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

28/07/2019 | 11:32 | מאת: דור

שלום אני בן 16 עוד מעט יש לי מנשך עמוק 100% (ככה קרא לזה האורתודונט) ורווחים בשיניים העליונות + צפיפות קלה בשיניים התחתונות שמו לי לפני שבוע גשר חרסינה בלסת העליונה ועוד ארבעה חודשים גשר מתכת בלסת התחתונה 1) איך יתקנו לי את המנשך העמוק? האם זה מערב אינטרוזיה של שיניים? האם מדובר על תוצאה שנשמרת לאורך זמן? 2) לאחר שישימו לי את הקוביות בלסת התחתונה הרופא אמר שאני צריך לעשות הגבהת מנשך עם חומר בשיניים הטוחנות האחוריות, האם זה מטפל במנשך העמוק או רק מגביה את הלעיסה כדי לא לפגוע בקוביות התחתונות? תודה

שלום 1.בדרך כלל מנשך עמוק דורש אינטרוזיה של חותכות. תחתונות ולעיתים גם עליונות. תלוי ביחס ומיקום החותכות כלפי השפתיים. הגבהה אחורית מטרתה למנוע לחץ של השיניים העליונות על הסמכים הקדמיים בלסת התחתונה. לעיתים עושים הגבהה בצד הפנימי של החותכות העליונות לאפשר הבקעה של השיניים האחוריות. בסיום הטיפול יש צורך בשמירת מצב כדי להבטיח שהתוצאה תשמר לטווח ארוך. בברכה ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים