קוביות חרסינה או מתכת

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

26/06/2019 | 22:57 | מאת: צחי

שלום רב, אני בן 20, יש לי מנשך עמוק ושתי ניבים עקומים ואני מעוניין ביישור שיניים, מפאת הגיל אני מעדיף לעשות גשר חרסינה ולא מתכת אבל הבעיה היא שהאורתודונט המליץ לי לעשות רק בלסת העליונה קוביות חרסינה ובלסת התחתונה קוביות מתכת והנימוק שלו היה שבגלל שהקוביות חרסינה יותר גדולות, בגלל שיש לי מנשך עמוק, אני יכול לנגוס מעל הקוביות בלסת התחתונה באמצע לעיסה האם יש הגיון בדבר? האם במנשך עמוק כדאי לא לעשות קוביות חרסינה בלסת התחתונה? דבר נוסף האם משך הטיפול מתארך עם קוביות חרסינה בהשוואה לקוביות מתכת? תודה מראש

שלום צחי לעיתים במנשך עמוק השיניים העליונות נוגעות בסמכים(קוביות) שבשיניים התחתונות. המגע בחרסינה יכול לגרום לשחיקה של השיניים העליונות. הסמכים מחרסינה יותר קשיחים מסמכי המתכת. ישנם סמכים מחרסינה המכונים סמכים ללא חיכוך וישנם סמכים רגילים. בסמכים הרגילים יש יותר חיכוך בזמן תנועת השיניים אבל לא בכל מקרה יש לכך משמעות. תלוי בבעיה הראשונית. תשאל את האורתודונט המומחה שלך. בברכה ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים