יישור שיניים ואנורקסיה

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

14/06/2019 | 23:04 | מאת: רפאל

שלום אני בן 16 ואני סובל משיניים עקומות מאוד ומצפיפות עיקשת בעיקר בשיניים העליונות וזה משפיע לי לרעה על המראה. טיפול אורתודונטי עמד על הפרק זמן רב אבל בגלל שחליתי באנורקסיה (החלמתי לפני כשנה) התכנית לא יצאה לאור אבל לאחר שהחלמתי לגמרי הזכרתי להם על הצורך שלי לטיפול. משום מה ההורים לא מסכימים לי לבצע את הטיפול מהחשש שהמחלה תחזור במהלך הטיפול. בגלל הכאבים שמתלווים לתחילת טיפול אורתודונטי והקושי לאכול, הם מפחדים שזה יהיה טריגר להתפרצות נוספת של המחלה. דיברתי איתם כמה פעמים ואמרתי להם שאין להם ממה לחשוש, שאני כבר בריא ואני חושב באופן צלול, וגם אם קצת יכאב לי זה לא ימנע ממני לאכול בצורה בריאה, אך לשווא. אני נורא מתוסכל מהסיפור הזה, ואני מרגיש שההורים שלי לא מבינים אותי וחוששים יתר על המידה. אני צריך עצה מה לעשות בעניין. תודה

שלום רפאל אני מבין את החשש של ההורים שלך. הימים הראשונים בטיפול אורתודונטי אכן יוצרים רגישות ויש לאכול דברים רכים, ישנם היום פתרונות של מיכשור אתסטי שיוצר גם פחות רגישות- הנקרא קשתיות שקופות, ןהחברה המובילה נקראת אינויזלין. ניתן וצריך להסיר את המיכשור בזמן האוכל. זה יכול אולי להיות פתרון נח יותר. בברכה ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים