תזוזת שיניים לאחר הורדת קיבוע

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

31/01/2019 | 14:27 | מאת: נטלי

שלום ד״ר אני בת 29, היום הורידו לי את הקיבוע העליון לאחר 11 שנה איתו (עקב שיקום יסודי בפה שאני מעוניינת לעבור) ועברתי לפלטה ללילה. בשנה האחרונה נוצר רווח קטן בין השיניים הגדולות ועכשיו כשאני בלי הקיבוע אני ממש יכולה עם האצבעות (עם מעט הפעלת כוח) להצמיד אותן בחזרה! זאת אומרת שהשיניים שלי זזות וזה מלחיץ אותי נורא! :( האם זה אומר שהן עלולת ליפול? יש לי תוד לצילום סטטוס ופנורמי בשבוע הבא אבל אשמח לדעת אם התופעה מוכרת ואם לא יהיו ממצאים חריגים מה יכולה להיות הסיבה לניידות? תודה רבה מראש.

שלום נטלי לשיניים יש ניידות טבעית קטנה. לכן את יכולה לסגור את הרווח הקטן בלחץ. התופעה שגרתית. הייתי ממליץ לקבע את שתי השיניים האמצעיות כדי למנוע מהרווח לגדול. רצוי לבדוק שבזמן הסגירה השיניים הקדמיות התחתונות אינן נוקשות על הצד הפנימי של החותכות העליונות, מגע שיכול לגרום לפתיחת הרווח. בברכה ד"ר צור בברכה ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים