יישור שיניים - חוות דעת שונות

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

16/10/2018 | 19:17 | מאת: G

שלום, אני בת 39. בילדות עשו לי יישור שיניים. בלסת התחתונה בסמוך לסוף הטיפול שן קדמית (2 ימנית מה4 הקדמיות) נסוגה אחורה (ללא קיבוע). ב3 שנים הארונות הרגשתי/ראיתי שהיא נסוגה באופן משמעותי כך שהזיזה מעט בלס העליונה את השן הקדמית הימנית(המקבילה לה). לכן אני מתעניינת ביישור באמצעות קשתות שקופות, אינויזבל, השאלה - מכוון שהייתי אצל שתי חוות דעת - מדוע יש שוני מבחינה זו , האחד ציין שנדרש קיצור/עיצור של אחת/יותר מהשיניים הקדמיות בלסת התחתונה (הסביר כי החניכיים לא חוזרות עם היישור ולכן נוצרים ״חורים שחורים״ שקיצור השן יסגור. והשני דיברלא הזכיר תהליך של קיצור השיניים אלא שינוי ה״חיוך״ ריווח כלשהו אם הבנתי נכון. השאלה ממה נובע השוני, אם מדובר בחניכיים הרי שלא יתכן אזכור רק במקרה אחד והיך ניתן לדעת מה נכון לבריאות השן/הפה (האם שינוי החיוך מבחינת הלסת לא עשוי לגרור חזרה של הלסת למקומה. תודה

שלום הרופא הראשון הסביר לך שכשהשיניים תתישרנה לקשת יפה יתכן ויהיה רווח קטן באזור החניכיים-משולש שחור- בגלל שהשיניים רחבות בחלק העליון שלהן וצרות בחלק התחתון הקרוב לחניכיים. אם אכן יוצר משולש כזה עומדות לפניך שתי אפשרויות. האחת לקבל את המצב במידה ואינו משמעותי מבחינה אסתטית או , להצר מעט את השיניים כדי להקטין את גודל המשולש המדובר. הרחבת הקשת מסבירה את חלק מהתוכנית ליצירת המקום לשיניים. צריך ליצפות שאולי אכן צריך להוסיף מעט שיוף. בברכה ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים