עקירת 2 מלתעות עליונות

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

11/10/2018 | 10:49 | מאת: שיר

דר שלום, אני בת 34, בגיל 16 עברתי טיפול אורתודונטי שבו עקרו לי 2 מתלעות עליונות. בסוף הטיפול לא היית מרוצה מהתוצאה שכן עדיין יש לי בליטה של השיניים העליונות. הייתי אצל רופא מומחה לאורתוכירוגיה של הפה והוא אמר לי שעלי לעשות ניתוח להרמה לסת עליונה שכן יש לי חשיפת יתר של החניכיים העליונות, כמו כן יהיה עלי לעבור טיפול אורתודונטי מקדים שבו יעקו לי 2 מלתעות עליונות נוספות על מנת להכניס יותר את השינים החותכות העליונות. רציתי לשאול האם זה הגיוני לעקור עוד 2 מלתעות עליונות לאחר שעקרו לי כבר שתיים בעבר? רופאה ממחית אחרת אמרה לי שאם יעקרו לי עוד 2 מלתעות הניבים יהיו אחוריים מידי וגם לא ישארו לי מספיק שיניים לאכילה. אני מבולבלת וחוששת לעקור עוד 2 שיניים. אודה לך אם תכתוב דעתך בנושא- האם היה לך מקרה בו נאלצת לשלוח מטופל לעקירה של 4 מלתעות עליונות?

שלום שיר המקרה שאת מתארת מאוד נדיר שבו הומלץ לך לעקור עוד שתי מלתעות עליונות אחרי שכבר עקרת שתיים בעבר. הייתי מיעץ לך להבדק במסגרת של בית חולים ,כמו בבית הספר לרפואת שיניים בירושלים ,תל אביב או חיפה, שבהם יש מומחים גם לאורתודונטיה וגם לכירורגיה. הצוות עושה תוכנית טיפול רב תכומית אשר יגיעו להמלצה הטובה ביותר עבורך. בברכה ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים