איזה גשר עדיף גומיות או נועלים?

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

25/12/2017 | 14:04 | מאת: אליק

הציעו לנו שני סוגי גשרים , גשר עם קוביות ועל כל קוביה גומיה וגשר עם קוביות ומקום גומיה יש נועל מיוחד . הסבירו כי בגשר עם הקוביות נדרש להגיע פעם בשלושה שבועות לטיפול ותיקון ואילו עם הנועלים פעם בחודש וחצי. כמובן שהגשר עם הנועלים יקר יותר. האם מלבד זמני הביקור השונים יש הבדל בין שני סוגי הגשרים ?

שלום אליק להערכתי ניתן להגיע לביקורות השגרתיות בשני הסוגים כל חודש וחצי. הרופא צריך לתת לך הסבר נוסף מדוע להערכתו עדיף הנועל המיוחד שמכונה self ligation . בד"כ קל יותר להגיע לסיום מושלם של עמדת השיניים דווקא עם הסמכים והגומיות. ישנם מקרים מיוחדים כמו בצפיפות גדולה בהם יש יתרון בתקופה הראשונה לסמכים הננעלים , בהם הרחבת הקשת של השיניים מתקבלת מהר יותר. לכן תבקש הסבר השונה מהזמן לגבי היעילות שהרופא מצפה מהמכשור. בברכה. ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים