יישור שיניים לילד עם שן מתחת לשן

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

02/12/2017 | 17:56 | מאת: אלי

לבני צמחה שן קבועה מתחת לשיניים הקידמיות העליונות .רופאת השיניים המליצה ללכת לאורטונדט לטיפול יישור שיניים תוך שילוב של רסן על מנת להרחיב את חלל הפה ולאפשר לשן ל"קבל" מרחב בלסת ולהגיע למקומה . רציתי לדעת מה הטיפולים המומלצים במקרה זה ? מה השיטות המקובלות וכדומה . תודה .

שלום אלי לתופעה קוראים סגר צלבי קדמי. השל העליונה בוקעת במיקום אחורי ובזמן הסגירה השיניים התחתונות סוגרות על השן העליונה ומונעות ממנה לזוז קדימה בדרך כלל ניתן לטפל באמצעות פלטה עליונה עם קפיץ. ניתן לטפל גם עם מיכשור קבוע -סמכים- במידה ואין שיתוף פעולה טוב עם הילד. לשיקולים של תוספות כמו הרחבת הלסת והאם צריך רסן ניתן להמליץ רק לאחר בדיקת המקרה. בברכה ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים