יישור לסת תחתונה לילד צורך יישור שיניים

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

04/11/2017 | 06:43 | מאת: יישור לסת לילד עם פלטה

שלום, בני בן 11 עם שיניים קידמיות מאוד בולטות. לפני כעשרה חודשים פנינו לאורטודנט והוא איבחן שהלסת התחתונה שלו בפנים יותר מהעליונה וצריכה יישור קדימה ורק אחר כך יוכל לשים לו גשר. לשם כך הכין לו פלטה והורה לילד לשים אותה בלילה וגם אחר הצהרים כמה שיותר תוך כדי שהילד יוציא/ידחוף את הלסת התחתונה כלפי חוץ. הוא הבהיר שאם הילד לא יוציא את הלסת התחתונה כלפי חוץ עם הפלטה במשך כשעה שעתיים לפחות כל יום אז זה לא יעבוד ובסוף הוא יצטרך ניתוח. הבעיה היא שהילד לא מסוגל לעשות את זה. ואני מבינה אותו במאה אחוז כי גם ממבוגר אי אפשר לדרוש שכל יום במשך שעה שעתיים יוציא את הלסת כלפי חוץ בזמן שהוא משחק רואה טלויזיה או עושה כל דבר אחר. זה פשוט לא טבעי ולא אפשרי! שאלתי היא - מה דעתך על שיטת הטיפול הזו? האם אין פתרון אחר ליישור שיניים כאשר הלסת התחתונה בפנים יותר מהעליונה? תודה רבה מראש

שלום כאשר הלסת התחתונה לא התפתחה מספיק , המכשיר האורתודונטי מעודד את צמיחת הלסת התחתונה כך שהפער באזור הקדמי בין השיניים העליונות והתחתונות יקטן וכמובן גם יחסי השיניים באזור הטוחנות ישתפרו. המכשיר שהילד קבל נקרא מכשיר פונקציונלי וזו דרך מקובלת לתיקון הבעייה. ישנם מכשירים נוספים המנסים ליצור השפעה דומה. במידה והרופא המטפל הינו אורתודונט מומחה תוכלי לשאול אותו על מכשירים נוספים כמו: טורו, קרייר, פורסוס.יתכן ואחד מהמכשירים האלה יוכל להחליף את המכשיר שילדך קבל. בברכה. ד"ר צור

05/11/2017 | 05:48 | מאת: תודה רבה

תודה רבה.

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים