מהם הקריטריונים ליישור שיניים סמוי

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

14/08/2017 | 20:18 | מאת: שירי

שלום ד"ר, כשהייתי בת 12 הרכבתי גשר למשך כשנה וחצי. לקראת סוף הטיפול עברנו לארה"ב והאורתודנט שלח אותי לשם עם פלטות והנחיות. תחילה להרכיב מדי יום, אח"כ רק בלילה ואח"כ רק פעמיים בשבוע בלילה. מאז אותו טיפול נותר לי רווח משמעותי בין הלסת העליונה לתחתונה ועם השנים השיניים בעיקר בלסת התחתונה התעקמו כי לא היה לי קיבוע. אני כיום בת 33 ומעוניינת לעבור יישור שיניים שוב, אך מכיוון שאני עובדת בתפקיד שבו אני צריכה לקיים הרבה פגישות והדרכות חשוב לי שלא ייראו את התהליך וגם שלא יפגע יותר מדי הדיבור. ראיתי שיש אפשרות של גשר פנימי או של קשתיות שקופות. הייתי אצל אורתודנטית אחת שאמרה שלמעלה צריך לשים לי קשתיות ולמטה רק קוביות. רציתי לדעת מה הם הקריטריונים לגשר פנימי ומה הם לקשתיות? ראוי לציין שיש לי מבנה פה יחסית קטן.

שלום שירי ברוב המקרים ניתן לבצע טיפול גם בעזרת קשתיות וגם בעזרת סמכים פנימיים. הקריטריון העקרי להערכתי הוא הנסיון ומיומנות שיש לרופא עם השיטות השונות. רק במקרה שיש תנועה תלת מימדים מורכבת לשן או שיניים יש קושי מכני לקבל אותה עם קשתיות. במידה ואין לך בעיות חניכיים והשיניים לא מאוד עקומות קיימת אפשרות לטפל בשתי השיטות. בברכה ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים