דילמת ישור שיניים פרק ב

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

14/08/2017 | 13:27 | מאת: חבצלת

מתוך היותי בדאגה ובמצוקה עצומה, אודה מאוד על עצתכם. בני החל בגיל 15 טיפול אורטודנטי. שיניו היו עקומות ובולטות באופן משמעותי. לאחר עקירות וטיפול של כשנתיים , הכריז האורטודנט על סוף טיפול. במהלך שירותו הצבאי שיניו חזרו לבלוט וכעת, עם שחרורו יש שוב צורך לטפל בהן. היינו אצל שני אורטודנטים. האחד אמר שיש צורך לעקור את השיניים 14 ו- 24 ולדחוף את הקדמיות לאחור. והשני אמר 15 ו - 25. מה כדאי יותר? האם יש סרטון ביוטיוב שניתן לראות איך התהליך נעשה? ועוד דבר. בגיל הזה, זה לא אסתטי להסתובב עם ברזלים בשיניים. חשבנו על ברקטים מחרסינה, אך האורטודנט טוען שזה מעכב את תהליך היישור. זה נכון? על תגובתכם אודה.

שלום חבצלת בכדי לענות איזה שיניים מומלץ לעקור יש צורך בבדיקה קלינית של הבחור ובדיקה עם צילומי שיניים. רק באופן זה ניתן לעשות תוכנית טיפול ולהציג מה מטרות הטיפול ומדוע בוחרים בדרך אחת או האחרת. הייתי ממליץ לך אולי לשמוע דעה נוספת של מומחה בעל ניסיון. היום ישנם ברקטים מחרסינה שאינם מעכבים את הטיפול. ברקטים ללא חיכוך. תשאלי עליהם. בברכה ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים