קיבוע מחולק לחלקים לאחר תיקון

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

23/07/2017 | 12:52 | מאת: הדר יערי

שלום, לפני מספר שבועות הייתי אצל האורתודנט שלי כדי להדביק קיבוע שנשבר. הוא הדביק לי את החתיכה שנשברה אבל עכשיו יוצא שיש חתיכת קיבוע על שן אחת ואת שאר הקיבוע על שאר השיניים. נשמע לי לא הגיוני שבמצב הזה הקיבוע ממשיך לעבוד בצורה תקינה כי השן הבודדת לא מחוברת ומקובעת עם שאר השיניים. כשפניתי לרופא הוא אמר שהקיבוע בסדר גם ככה ופירוק של כל הקיבוע והדבקה מחדש יגרמו לו להיחלש. הרופא צודק או שהחשש שלי מוצדק? תודה רבה

שלום הדר לעיתים השן הקיצונית בקיבוע אינה חיונית והכרחית. בדר"כ חשובות ארבעת החותכות, והניבים עשויים להיות פחות חשובים לאחר שעבר הרבה זמן. יתכן וזו הסיבה שהאורתודונט לא חיבר את השן הקיצונית. במידה וזו שן מרכזית בקיבוע, רצוי שכן תהיה מחוברת. בברכה ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים