סיום טיפול אורתודנטי

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

15/07/2017 | 00:00 | מאת: עידן

שלום, אני מטופל כשנה ושמונה חודשים בטיפול אורתודנטי פרטי לסגירת רווחים בין השיניים שנוצרו עקב 3 שיניים שלא גדלו, לא היו קיימות כלל. לפני כשלושה חודשים, האורתודנטית אמרה שהטיפול הסתיים ופעם הבאה מורידים את הגשר. הבעיה שעדיין נותרו כמה רווחים, וקשת השיניים לא היתה סימטרית. ביקשתי מהרופאה שלא נוריד את הגשר והיא אמרה שנוריד מתי שארגיש מרוצה. לאחר שלושה טיפולים נוספים, הרופאה אמרה שבפגישה הבאה נוריד את הגשר, אך עדיין היו בעיות ואפילו נוצרו חדשות. כשהגעתי הביתה התחלתי לשים לב שכשאני מבטא את האות ש' או ס', הן שורקות. הסיבה לכך היא שבצד אחד, מקדימה, השיניים התחתונות נוטות פנימה, לחלל הפה ולכן יש רווח בינהן לבית העליונות כשאני סוגר את השיניים, כ-3 מילימטרים, מה שגורם לבריחת אוויר. סיפרתי על כך לרופאה והגעתי לטיפול אך הרופאה אמרה בצורה תקיפה שאני לא מבין, שהיא לא אמורה לתקן דברים כאלה, שהטיפול כבר הסתיים מזמן ושנוריד את הגשר. באותו טיפול היא אפילו הכאיבה לי ולא התנצלה. דבר שמעולם לא קרה קודם. מעולם לא היתה לי בעיה כזו של שריקות ובאופן כללי מעולם לא ראיתי תוצאות כאלה מיישור שיניים (מספר חבריי עברו טיפול כזה). בעוד כשבועיים אני צריך להוריד את הגשר. שילמתי הרבה כסף אך לא קיבלתי את החיוך לו ציפיתי ואפילו נוצרה לי בעיית דיבור. מה ניתן לעשות במצב כזה? תודה.

שלום עידן הייתי ממליץ לך להמתין עם הורדת הסמכים ולגשת לשמוע יעוץ נוסף אצל אורתודונט מומחה. בברכה. ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים