ריווח שיניים בהזזה לאחור

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

29/06/2017 | 14:07 | מאת: תמרה

שלום רב, השיניים של בתי בת ה-15 צפופות בלסת התחתונה, אך מרווחות וישרות בעליונה. אורתודנטית שהיינו אצלה הסבירה שאי אפשר ליישר למטה בלי להתערב גם למעלה, כי הריווח נעשה דרך הזזת השיניים כלפי חוץ על גבי הלסת, מה שמשפיע בהכרח על המנשך. מנסיוני אני יודעת שכשהשיניים ממוקמות בצד החיצוני של הלסת זה גורם לנסיגת חניכיים בהמשך, לכן הפתרון נשמע לי לא מוצלח. האם לא ניתן לייצר מקום לשיניים בלסת התחתונה על ידי הזזת הטוחנות לאחור? תודה, תמר

שלום לעתים יש צורך בטיפול בשתי הלסתות ובמיוחד כאשר יש מנשך קדמי עמוק. כמו כן האם הסגר האחורי תקין ואידאלי. במידה והסגר של השיניים הטוחנות תקין לא מומלץ להזיז את השיניים התחתונות אחורה. לסיכום, תוכנית הטיפול דורשת אבחנה מלאה של המקרה. בברכה ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים