הרחבת חניכיים

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

22/04/2010 | 15:04 | מאת: רויטל

בתי בת 9 . שני אורטודנטים ראו אותה ואת הצילומים הפונורמיים שלה ואמרו כי אין די מקום לצמיחת השיניים. ישנן שיניים שהסתובבו 90 מעלות כדי לצאת במקום הצר שיש להן. שניהם המליצו על הרחבת הלסת העליונה. אחד מהם אף אמר כי הלסת העליונה אינה מכסה את הלסת התחתונה, כפי שאמור להיות. הטיפול הוא או פלטה או בורג (האם זה אותו הדבר?) למשך מספר חודשים. שאלתי היא האם כדאי לעשות טיפול כזה בגיל כה צעיר והאם לא כדאי לחכות עוד שנתיים? במידה והתשובה חיובית, שאלתי השנייה, היא איזה טיפול הוא היעיל אך גם הנעים ביותר להרחבת הלסת? האם יש חסרונות או תופעות לווי בטיפול זה? תודה, רויטל.

25/04/2010 | 23:18 | מאת: ד"ר שרי יהב

במצב של צפיפות חזקה באיזור קדמי והיצרות לסת ניתן לעשות שלב של טיפול מוקדם בכדי להרחיב את הקשת ולאפשר בקיעה תקינה כפי שכנראה קיימת במקרה של ביתך. הטיפול היעיל הינו על פי שיקול דעתו של האורתודנט ומותנה גם בשתוף הפעולה מצד המטופל. בהצלחה

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים