שאלה לגבי הרחבת לסת עליונה בבוגר

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

10/04/2017 | 22:52 | מאת: בדוי

שלום רב לפני כמעט שנה וחצי סיימתי תהליך של יישור שיניים בקשתיות שקופות כולל הרחבת לסת עליונה עי עכביש אך כנראה לא סיימתי בניגוד לטענת הרופא כשאני סוגר את השיניים אני מרגיש ורואה בצד אחד שהשיניים העליונות האחוריות לא יושבות נכון ולכן הלסת נוטה מעט לצד אחד ובנוסף אני מרגיש את זה בכל פעם שאני סוגר לסתות הדבר די מפריע לא רק בפן האסתטי,כרגע אני שוהה מחוץ לארץ לתקופה ארוכה ולכן לא אוכל לחזור כרגע לאואתודנט שטיפל בי בעבר לפחות לחצי שנה הקרובה אם לא יותר ולכן נאלצתי לפנות לאורתודנט מקומי אך הוא אמר שאצטרך לעשות ניתוח ועוד טיפול עם סמכים שעל פניו נראה תמוהה מכיוון שאת רוב הטיפול כבר סיימתי למעט 2 השיניים האחוריות אבל הוא טען מכיוון שאני בוגר והלסת הפסיקה לגדול זה לא יהיה אפקטיבי להרחיב אותה באמצעות הזזת שיניים בלבד. האם הדבר הוא נכון או שיש אפשרות פשוט להזיז את השיניים הבעיתיות או אולי להרחיב מעט את הקשת על ידי מכשיר או הפלטות השקופות או שהדבר הנכון הוא לעשות ניתוח?! ולהערכתכם כמה זמן אצטרך להיות עם המכשיר או הפלטות במידה ואכן זה אפקטיבי צרפתי תמונות אשמח אם תענו בהקדם תודה רבה וחג שמח

שלום במידה ומדובר רק בשתי שיניים בעיתיות יתכן וניתן לתקנן בדרך של יישור שיניים וללא ניתוח. אכן במבוגר קשה יותר להרחיב את הלסת, אבל אם מצבך כרגע שיש צורך להזיז רק שתי שיניים הרי הטיפול קל וקצר יותר. אולי תפנה ליעוץ לרופא נוסף באזור שאתה נמצא בו. בברכה. ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים