קיבוע לאחר יישור שיניים

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

13/03/2017 | 13:12 | מאת: מור30

היי, עשיתי יישור שיניים לפני 5 שנים בשיטת אינווזיליין ומאז אני עם קיבוע בשיניים, הקיבוע העליון כבר חצי שנה שבור ולא תקין, השאלה שלי , לכמה זמן אני אמורה להיות עם הקיבוע בשיניים לאחר היישור? ובנוסף, יש לי פלטה סופית של השיניים שקיבלתי בסיום היישור, השאלה האם אני צריכה קיבוע או שאני יכול לישון עם הפלטה במקום הקיבוע? תודה רבה על המענה! מור

שלום מור ככול שיהיה לך יותר זמן את הקיבוע התוצאה שהיתה בסוף הטיפול יותר יציבה. לא ניתן להגיד מתי ניתן להפסיק את שמירת המצב. יתכן וניתן להוריד את הקיבוע ולהישאר רק עם הפלטה. ההחלטה תלויה במהות הליקוי הסגרי הראשוני שהיה ובחומרת הליקוי. לפיכך רצוי שהאורתודונט שטיפל יכוון אותך לדרך האפשרית והרצויה לשמור על שיניים ישרות. בברכה ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים