גומיות בין לסתיות.....

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

03/01/2017 | 14:36 | מאת: כפיר

ד"ר שלום. כאשר משתמשים בגומיות במהלך הטיפול למשל לצורך סגירת פערים בין השיניים הקדמיות, האם הגומיות הן בעלות הכי העיקרי שמבצעת הפעולה או שהן רק נותנות הוראה לסמכים לזוז בכיוונים מסומיות או בזוויות שונות? תודה רבה

שלום כפיר בשלבים הראשונים של הטיפול החוטים שעוברים בין הסמכים הם שיוצרים את הלחץ בגורם לשיניים העקומות להתיישר. כאשר בהמשך סוגרים רווחים שנשארו בין השיניים, הגומיה או השרשרת הם שיוצרים את הכח לתזוזה והחוט משמש מסלול שלאורכו השן זזה. הסמך שמודבק על השן משמש למתאם בין השן לחוט. בברכה . ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים