תוצאות חריגות בבדיקות דם כלליות

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

08/01/2013 | 02:35 | מאת: נטע

היי, אני בת 33, לא נוטלת תרופות ואין לי היסטוריית מחלות. בבדיקות דם כלליות שעשיתי לפני מס' ימים יצא לי CPR 0.9 כאשר גבולות הנורמה הן 0-0.5 האם יש לי סיבה לדאגה? זה נחשב לגבוה מאוד? אני קצת חוששת אני צריכה לבקש לעשות בדיקות נוספות? גם ה- RBC-Red Blood Cells יצא לי 5.4 כאשר גבולות הנורמה הן 4-5.2 זה אומר משהו? דבר אחרון יצא לי HbA1C 5.80 כאשר גבולות נורמה לנבדק הוא 4-5.7 אך באותה בדיקה ה- (Glucose (B יצא לי 84 שהוא בגדר הנורמה (לאמא שלי יש סוכר גבוה ולסבא שלי היה סכרת) האם זה אומר משהו? או שאני סתם פרנואידית?

איני יודע אם את פרנואידית לפי הקריטריונים של DSM, אני כן יודע שפוגעת בעצמך על ידי עשיית בדיקות דם חסרות הצדקה. עכשיו את תקועה עם תשובות שאינך יודעת, וגם אני לא, מה לעשות איתן. CRP, HBA1C ואפילו ספירת דם- אינן יושבות ברשימת הבדיקות המומלצות לאישה בגילך (כי אין רשימה כזו למעט אולי כולסטרול פעם בחמש שנים) חיזרי לרופא שרשם לך את הבדיקות ודוני איתו על משמעות התשובות. לא- ערך כזה של CRP אינו מוגזם. 50 זה כן מדאיג. לא- ערך RBC של 5.4 אינו מוגזם. ערך 5.8 של HBA1C הוא מעל לנורמה. אין זה אומר שיש מחלה, גם אם לסבא שלך יש/ היתה סוכרת. פעילות גופנית אירובית יומית, אכילה נבונה, שמירה על משקל נבון, המנעות מעישון ואלכוהול, שינה מספיקה- יתרמו לבריאותך הרבה יותר מבדיקות דם שנתיות, גם אם אינם כתובים במספרים בצבע אדום או ירוק.

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה