עייפות מתמשכת, צמחונות וברזל

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

28/11/2012 | 16:18 | מאת: נ

שלום, אני בת 26 משתמשת בגלולות ולכן מחזור סדיר, לא קשה. צמחונית מגיל 12 ועברתי בעבר מספר תקופות של חוסרים ב-FERRITIN ו-B12, למרות תזונה מאוד טובה לצמחונים. אני עייפה באופן משמעותי ב-3 חודשים האחרונים לאורך כל היום, משתפר מעט בערב. מצ"ב בדיקות הדם שלי (לא אושר לי לעשות B12 כי לפני שנה עשיתי ויצא תקין) הברזל והפריטין לא מתחת לנורמה אך יחסית נמוכים. האם הגיוני שאני סובלת מתסמינים של מחסור בברזל כאשר איני סובלת מחוסר קליני? בעבר כשהיה מחסור בפריטין ולא בברזל גם סבלתי מעייפות. האם מומלץ לקחת ברזל? כמה? תודה רבה. | Glucose (B) | 92 | mg/dl | 70 (---------------*------) 100 | | Urea (B) | 29 | mg/dl | 17 (---------*------------) 43 | | Creatinine (B) | 0.63 | mg/dl | 0.51 (-----*----------------) 0.95 | | שים לב, החל מתאריך 18.06.2012 | | חל שינוי בערכי הייחוס. | | eGFR | | | | | 60 ml/min/1.73m²-מ גדול | | ערך רצוי מעל 60. | | Uric Acid (B) | 3.9 | mg/dl | 2.6 (--------*-------------) 6 | | ALKP-Alkaline Phosphatase | 55 | u/l | 30 (-----*----------------) 120 | | ALT (GPT) | 14 | U/l | 0 (---------*------------) 31 | | AST (GOT) | 14 | U/l | 10 (----*-----------------) 31 | | Fe - Iron | 76 | micg/dl | 60 (--*-------------------) 180 | | Ferritin | 27 | ng/ml | 10 (---*------------------) 120 | המטולוגיה- ספירת דם - מכשיר | WBC-Leucocytes | 5.6 | 10*3/micl | 4.5 (---*------------------) 11 | | RBC-Red Blood Cells | 4.35 | 10*6/micl | 4 (------*---------------) 5.2 | | Hemoglobin | 12.7 | g/dl | 12 (---*------------------) 16 | | Hematocrit | 37.9 | % | 36 (---*------------------) 46 | | MCV-Mean Cell Volume | 87 | fl | 79 (---------*------------) 97 | | MCH-Mean Cell Hemoglobin | 29.2 | pg/cell | 27 (------*---------------) 34 | | MCHC-M.Cell Hb cont. | 33.5 | g/dl | 31 (----------*-----------) 36 | | RDW-Red Cell Distri.Width | 12.2 | % | 11.6 (---*------------------) 15 | | Platelets | 261 | 10*3/micl | 150 (-------*--------------) 450 | | MPV-Mean Platelet Volume | 11.4 | fl | 8.5 (-------------*--------) 12.9 | | Neutrophils % | 50.7 | % | 40 (------*---------------) 75 | | Lymphocytes % | 42.3 | % | 22 (--------------------*-) 43 | | Monocytes % | 6.1 | % | 3 (------*---------------) 13 | | Eosinophils % | 0.5 | % | 0 (-*--------------------) 6 | | Basophils % | 0.4 | % | 0 (----*-----------------) 2 | | Neutrophils # | 2.81 | # | 1.8 (---*------------------) 7.7 | | Lymphocytes # | 2.35 | # | 1 (-------*--------------) 4.8 | | Monocytes # | 0.34 | # | 0 (------*---------------) 1.1 | | Eosinophils # | 0.03 | # | 0 (-*--------------------) 0.6 | | Basophils # | 0.02 | # | 0 (--*-------------------) 0.2 |OULNNLNO Žš ł ½×=ş žğÝš ł =ş žŁĞžş =J=Ýł Þ× ÜííéëWLLÇ~Kã ~ÅÅ~ÄáJÜÉ~äíÜKÅç KáäLmêáåím~ÖÉLIa ~å~fåÑç ZK~ÇÄ_ éÉÜáÜàêfëèåòUñn ì TqPTHmêáåíi ~Äi ~ëíK~ëéñ£ OLO וירולוגיה | CMV IgG | 56.8 | AU/ml | | | POSITIVE | | CMV IgM | שלילי | | | | EBV Ab. | | | | | VCA IgM (NEG), VCA IgG (POS), | | EBNA IgG (POS) | | EBV Past infection | אימונולוגיה | TransGlutaminase (IgA) Ab | | | | | 3 U/ml-מ קטן | | החל מתאריך 3.11.11 שונתה שיטת | | הבדיקה לשיטה רגישה יותר. | | אצל מנוטרים צפויה ירידה איטית | | יותר בטיטר הנוגדנים. | | ערכי הייחוס: | | 7.0-10.0 U/mL גבולי | | 10.1 - 25.0 U/mL חלש חיובי | | חיובי גדול מ-25 U/mL | | Immunoglobulin A |

יכולים להיות תסמיני מחסור גם אם רמה בדם תקינה על מנת לדעת אם מה שאת חשה קשור לרמות הפריטין והברזל, קחי טיפול שלשה חודשים, תעלי את הרזרוות בגוף, ותראי אם את מתמלאת באנרגיה.

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה