בדיקות דם

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

03/10/2012 | 22:11 | מאת: א

ערב טוב דוקטור.. לפני כשנה וחצי התחילו תופעות של טשטוש בראיה, חוסר תאבון, כאבים בכיבה ,כאבי ראש וירידה דרסטית במשקל {כ25 קילו בחודשיים} באותה תקופה הופנתי למעקב במחלקת המטולוגיה ,שם עקבו אחרי הplt שהיה 89 ואז התחיל לעלות ל100 . במקביל הופנתי לסיטי בטן וחזה שיצא תקין קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה שיצאו תקינים המשך בדיקות דם למיניהם ולא מצאו את הגורם לכל זה ... {יש לציין שבמשפחתי הרבה מקרים של סרטן לכן המעקב הוא יסודי } עכשיו לאחר כשנה שוב חזרו כל התופעות ושוב הplt ירד והפעם ל73 {המשקל כרגע לא מושפע } מה לדעתך יכול להיות הגורם ? מה פספסנו בבדיקות?? אודה לתשובתך.. WBC 3.92 K/uL RBC 5.28 M/uL HGB 13.2 g/dL HCT 41.1 % MCV 77.8 fL MCH 25.0 pg MCHC 32.1 g/dL PLT 73 K/uL RDW-SD 40.4 fL RDW-CV 14.1 % PDW -- fL MPV -- fL P-LCR -- % שם בדיקה תוצאה Neutrophils % 54.0 % Lymphocytes % 31.0 % Monocytes % 8.0 % Eosinophils % 7.0 % Neutrophils 2.12 K/uL Lymphocytes 1.22 K/uL Monocytes 0.31 K/uL Eosinophils 0.27 K/uL Remarks שם בדיקה תוצאה Remark 1 אין PLT Clumps Biochemistry שם בדיקה תוצאה Hemolysis Index 6 Glucose 85.9 mg/dL Urea 24.1 mg/dL Creatinine 0.9 mg/dL Uric Acid 5.34 mg/dL LDH 273 U/L AST(GOT) 14 U/L ALT(GPT) 14 U/L Alkaline Phosph. 59 U/L Bilirubin, Total 0.36 mg/dL GGT 19.3 U/L Total Protein 7.09 g/dL Albumin 4.2 g/dL Globulin 2.90 g/dL Cholesterol,Total 130.8 mg/dL Triglycerides 71.8 mg/dL HDL Cholesterol 45 mg/dL LDL Cholesterol 71 mg/dL Non-HDL Cholesterol 86 mg/dL Iron 26.8 ug/dL Transferrin 284 mg/dL Ferritin 21.9 ng/mL Vitamin B12 460.0 pg/mL Endocrinology שם בדיקה תוצאה TSH 2.27 mIU/L Free T4 14.75 pmol/L Total T3 1.7 nmol/L Serology שם בדיקה תוצאה C-Reactive Prot. 1.6 mg/L Viral Serology שם בדיקה תוצאה HB Surface Ag Nonreactive HB Surface Ab 0.00 Nonreactive mIU/mL Hepatitis C Ab Nonreactive CMV Ab IgG 208.5 AU/mL CMV Ab IgM 0.32 Nonreactive Index EBV EBNA Ab IgG >600 (Pos:>20) U/mL

1-לא כתבת דבר על האדם לו שייכות התלונות והתשובות... בן/ בת? גיל? מצב בריאות ברקע? מחלות? אישפוזים? תרופות? תעסוקה? מצב משפחתי? 2- כשיש ירידה דרסטית במשקל ללא חולי ועם בדיקות תקינות, צריך לחשוב על מרכיב התנהגותי ונפשי. איני יודע דבר על נסיבות התחלת הירידה במשקל ולא איך זה נעצר, ואולי אף היתה חזרה למשקל קודם. 3. יש סיבות רבות אפשריות לירידה ברמת הטסיות, החל מירידה מדומה (בלשון הרפואית PSEUDOTHROMBOCYTOPENIA) ולפעמים "פותרים" את הבעיה בכך ששולחים דם במבחנה עם חומר נוגד קרישה שונה מהמקובל. זאת לא בעיה בריאותית אלא טכנית מעבדתית. סיבה נוספת אפשרית היא תקיפת הגוף את עצמו (המחלה נקראת ITP), אבל אז יש ממצאים אופיניים נוספים. 4. איני יודע אם היית בייעוץ המטולוגי בסיבוב הקודם, אם לא ואם אין מדובר בירידה מדומה, יש מקום לייעוץ כזה.

03/10/2012 | 22:50 | מאת: א

1-בת 31 בדרך כלל בריאה.. {בזמן האחרון מקבלת מחזורים מאוד קשים} בעבר שתי הפלות בהפרש של 4 שנים {אחת טבעית ובשניה בוצעו 2 גרידות בהפרש של שבוע וחצי} {לא לוקחת תרופות }נשואה + 2 ..עובדת במשרה מלאה. 2- המשקל לא חזר לקדמותו..כרגע עומד על 55 {היה 78}וגובה 1.72 ! 3- לגבי הitp אך אפשר לשלול גם אותו?? בדיקות דם? 4- הייתי במעקב המטולוגי במשך כחצי שנה .. שנה .. ומשם שלחו אותי לבדיקות שעברתי.. אך לא הצליחו לעלות אז על הבעיה... עכשיו כשרוב התופעות חזרו והמעקב מתחיל מחדש.. רציתי לדעת האם ישנם דברים נוספים שאז לא נבדקו.. והם יכולים לגרום לכל זה... תודה מראש!

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה