מינון של טופמקס למיגרנה

דיון מתוך פורום  מיגרנה וכאבי ראש

01/02/2010 | 17:17 | מאת: אילה

מהו המינון המקובל של טופמקס למיגרנות? .אני נמצאת בשבוע הרביעי לטיפול בטופמקס הגעתי ל-50 מ"ג בבוקר ו-50 מ""ג בערב. השבוע לאחר חודש ללא מיגרנות חטפתי מיגרנה קשר של 48 שעות. לא קיבלתי אישור מהניאורולוג להעלות מעל המינון הנ"ל. (הכוונה הייתה שאגיע אליו לאחר חודש עם תוצאות של סי.טי. שאמנם עשיתי כבר אבל עדיין לא קיבלתי. ולכן איני יכולה להגיע אליו). שאלתי היא: האם יש השפעה גם למשך הזמן שלוקחים מינון מסויים (הספקתי לקחת רק כמה ימים את המינון הזה של 50/50 לא שבוע שלם) או שברור שהמינון הזה לא מספיק לי ועלי יהיה להעלות את המינון. כמו כן ברצוני לדעת מה הוא פחות או יותר המינון שעובד במקרים של מיגרנות? האם זה שהמיגרנה לא הייתה קלה מפעמיים קודמות אומר שאולי אני מאלה שהטופמקס לא ישפיע עלי כלל?

המינון של 100 מ"ג ליום הוא המינון המקובל ויעיל ברוב המטופלים. התקף מיגרנה לאחר שבוע הגעה למינון זה אינו מצריך שינוי במינון שכן הזמן קצר מדי. המינון בכללותו שונה מאד ויכול להגיע עד 500 מ"ג או יותר אך זאת במקרים קיצוניים.

מנהל פורום מיגרנה וכאבי ראש