לד"ר קוריצקי , כאב בלתי נסבל - בבקשה עזרה

דיון מתוך פורום  מיגרנה וכאבי ראש

19/11/2010 | 16:39 | מאת: נ'

שלום לד"ר קוריצקי סליחה מראש על האורך ,אני ממש בקריאה לעזרה כאן , הבעייה שלי טיפה שונה ומקווה שבתחום טיפולך, אני בחור בן 33 . בריא לחלוטין עד לפני חצי שנה. (כנראה) בעקבות טיפול שיניים (סתימה "עמוקה") , יומיים לאחר טיפול שיניים, החלו כאבים מטורפים (בשתי נקודות ספציפיות ליד השן). חזרתי למרפאה יום אחר יום עם כאבים מטורפים (והתייחסו אליי בזלזול ש"זה יעבור") חודש וחצי הייתי כל יום עם משכבבי כאבים. לא אלאה בפרטי הסיפור הארוך - אני חצי שנה סובל יום יום , דקה דקה, ברגעים הקשים זה כאב נוראי, ברגעים ה"קלים" זו הרגשת אי נוחות לא קלה בפה. כמובן שאצל רופאים בתחום - שיניים, מומחה לטיפולי שורש, פריודנט (הכאב הוא בחניכיים חלק גדול מהזמן), כירורגי פה ולסת, רופאי פה, הייתי מכל התחומים ,מרפאת כאב בתל אביב (שבשבוע שעבר הגעתי לשם עם דמעות , הרדימו לי את המקום עם זריקה -ועדיין כאב), ומרפאה בהדסה עין כרם. כמובן שהרעיון של כאב עצבי הועלה לא אחת, לקחתי חודשיים אלטרולט - שיפור קל - אבל רחוק מלהיות נסבל . עברתי ביחד לליריקה ,שבעיקר מטשטשת. קראתי שב"טרגימינל נוריולוגיה" האיפיון הוא כאב חד וכואב מאוד חדשמופיע מספר פעמים ביום , למשך שניות . "הלוואי" וזה היה המצב אצלי . הכאב /אי נוחות גדולה הוא רצוף כל היום, ולדעתי מתגבר בשבוע האחרון. אי אפשר לחיות ככה.. גם רגעי ה"מנוחה" מהכאב הוא שהכאב "סביל איכשהוא" . אין רגע שהוא לגמרי עובר. א. עשיתי בדיקת MRI השבוע (עדיין אין פיענוח) . האם יש סיכוי שבדיקה כזאת תראה משהו אם הפגיעה בעצב ? (הבנתי מהרופאים שהם סקפטיים לגבי מה שיראו שם) ב. האם אפשר להגיע לייעוץ אצלך , האם הדבר בתחום טיפולך ? אני חי בחלום בלהות, שבו גם כשאני מגיע לעזרה ראשונה במרפאת כאב של שיניים, אני עם כאבים איומים על הכיסא ואין מה לעשות. אי אפשר להרדים את המקום לתקופה ארוכה ? משהו ? תהליך כלשהו ? אי אפשר לחיות ככה . זה לא אנושי. אשמח לכל עזרה. תודה

נ' שלום אתה סובל מתופעה די נדירה אם כי לצערי לא מספיק נדירה של נזק קל לעצב שקורה כמעט בכל טיפול שיניים ההופך לכאב קשה ביותר שלרוב מתרחב לאזורים נוספים בפנים או בראש. הסיבה שלא מוצאים כלום אצל רופא השיניים היא שהבעיה כבר אינה מקומית אלא כעת היא מוחית כאשר מערכת הכאב נעשית רגישה ו"משדרת" כאב מתמיד. כאן צריך להתמודד עם מערכת זו.עדין לא ברור מדוע התופעה קורית. לצערי הטיפול קשה ולא תמיד מצליח לסלק הכאב.אני מוכן לנסות עם כל ההסתיגויות אותן הזכרתי. ליצירת קשר ראה הפרטים הקשורים אלי.

27/11/2010 | 23:08 | מאת: נ

מנהל פורום מיגרנה וכאבי ראש